Com redactar missatges objectiu que connectin amb el teu públic en el màrqueting digital

Autor: Anònim Publicat: 12 novembre 2024 Categoria: Màrqueting i publicitat

Com redactar missatges objectiu que connectin amb el teu públic en el màrqueting digital

Entendre les diferències entre missatges objectiu i missatges generals és fonamental per a lèxit de les teves estratègies de màrqueting. Imagina que vols vendre un nou producte per a gossos. Si utilitzes un missatge general com"Els gossos mereixen el millor", estàs parlant a tothom, però no estàs connectant amb ningú. Ara bé, si canvies el teu enfocament a un missatge objectiu com"La nostra nova gameta està dissenyada especialment per a gossos de raça gran que necessiten més energia", és probable que puguis atraure molts més potencials compradors. La clau és concentrar-se en les necessitats específiques del teu públic.

Per redactar missatges objectiu, aquí tens set recomanacions:

Qui són els destinataris?

Entendre el teu públic és crucial. Si utilitzem el cas de la venda de productes per a mascotes, el teu públic pot incloure:

Chaque un daquests grups té necessitats i expectatives diferents. Un veterinari pot estar interessat en productes que millorin la salut dels gossos, mentre que un propietari de mascotes vol solucions que els facin la vida més fàcil. Per tant, la teva comunicació ha destar dissenyada tenint en compte aquestes diferències.

Errors comuns en la creació de missatges objectiu

Molts professionals del màrqueting fan errors quan intenten crear missatges objectiu. Aquí tens alguns mites i realitats que cal tenir en compte:

Dades estadístiques rellevants

Segons un estudi de HubSpot, els missatges personalitzats poden augmentar el taux de conversió fins a un 202%. Això significa que adaptar el teu discurs al públic objectiu no només és un bon esforç sinó que pot portar resultats tangibles. A més, un informe de Marketo indica que el 74% dels consumidors se senten frustrats quan els continguts son irrellevants. Això indica que si desitges que la teva marca sigui eficient en el món digital, has dinvertir en coneixements sobre el teu públic.

EstadísticaFontPercentatge
Missatges personalitzats augmenten conversióHubSpot202%
Consumidors frustrats per contingut irrellevantMarketo74%
Audiències amb missatges segmentatsDemandGen Report68%
Retorn dinversió en màrqueting personalitzatForrester500%
Empreses que utilitzen personalitzacióEvergage91%
Gairebé els 3/4 dels consumidors esperen una experiència personalitzadaSalesforce75%
Consumers que valoren molt les recomanacionsNielsen92%

Ja comencem a veure que redirigir els nostres esforços cap a missatges objectiu no és només una idea bonica, sinó una necessitat en el màrqueting digital.

Preguntes freqüents

Estratègies de segmentació de públic per millorar els missatges objectiu i evitar els missatges generals

La segmentació de públic és una de les estratègies de màrqueting més potents per aconseguir una comunicació efectiva en el món del màrqueting digital. Quan parlem de millorar els teus missatges objectiu i evitar els missatges generals, estem parlant de dirigir-te a les persones adequades, al moment adequat. Vols estalviar costos innecessaris? Vols guanyar lectors fidelitzats que responguin a la teva proposta? Aquesta part del text tractarà què has de fer i com has de procedir pas a pas. La diferència entre triomfar amb el teu contingut o passar inadvertit pot dependre de si entens o no les diferències entre missatges enfocats a un públic molt concret. Vegem-ho tot seguit, amb exemples i estadístiques que potser et sorprendran. Tens curiositat?

Qui necessita la segmentació de públic?

Imagina una botiga en línia que ven sabates per a corredors experimentats. Si publiques un anunci enorme a una revista genèrica, segurament obtindràs una mica de visibilitat, però és com llençar dards amb els ulls tapats: potser encertes, però la major part del temps fallaràs. En canvi, si dirigeixes la teva campanya exclusivament a persones que han comprat sabates de running en els últims 6 mesos, obtindràs resultats molt més precisos i, sobretot, conversió real. Les dades ho confirmen: segons un estudi de MarketingSherpa, les campanyes segmentades poden augmentar fins a un 208% la taxa dobertura de correus electrònics i millorar la resposta dels usuaris gairebé al doble. Estem parlant duna estratègia que pot multiplicar lexposició del teu producte o servei i, per descomptat, afinar els costos que inverteixes en màrqueting.

Fer una segmentació de públic encertada no només és cosa de grans empreses. Petites i mitjanes empreses, e-commerce o professionals independents també en poden treure profit. De fet, lanàlisi de dades et pot ajudar a veure quins tipus de persones interactuen més amb el teu contingut i planificar les accions de forma específica. És com fer darti boig amb colors fluorescents: tot sobresurt molt més. Aquí tens una analogia interessant: segmentar és com preparar una paella on cadascun dels ingredients (els teus segments) té el seu punt cocció i sabor adequat. Si barreges els ingredients sense ordre, no obtindràs res gustós. En canvi, quan segueixes la recepta (la segmentació), tothom vol repetir.

Què significa “estratègies” en la segmentació de públic?

Quan parlem destratègies, ens referim a diferents tècniques que et permeten dividir la teva audiència en grups més petits, cadascun amb unes característiques o necessitats específiques. Per exemple, basar-te en ledat, la ubicació geogràfica, els interessos o el tipus de comportament de compra. Un informe de la DMA (Data & Marketing Association) mostra que segmentar per interessos pot augmentar en un 760% la rendibilitat de les campanyes de màrqueting digital. Això és espectacular i demostra un cop més la importància de “parlar” als grups adequats amb missatges objectiu i no amb missatges generals.

A continuació, tens una analogia clarificadora: segmentar és com dissenyar llocs a un parc datraccions. Necessites zones per a la mainada petita, zones per a adolescents aventurers, i zones tranquil·les per a adults que volen relaxar-se. Si tots anessin al mateix espai, hi hauria caos i ningú estaria satisfet. Doncs igual en el màrqueting: cada segment vol una experiència a mida.

Les estratègies de màrqueting basades en la segmentació de públic et permeten tenir cura dels detalls, de la comunicació personalitzada i de latenció que realment necessita el teu potencial consumidor. Dacord amb la consultora GfK, un 53% dels clients estan disposats a pagar més (fins a 20 EUR extra) si reben una experiència de compra personalitzada i rellevant. És un dels motius clau pels quals la segmentació esdevé un factor diferencial en tot negoci que vulgui créixer de manera sostenible.

Quan aplicar la segmentació de públic?

Podries pensar: “Segurament, només ho necessito quan estic començant una campanya”. Però la veritat és que la segmentació t’acompanya al llarg de tot el cicle de vida del client. Des del moment en què descobreixes un nínxol fins a la conversió i la fidelització. Diversos estudis, com un dAdobe, mostren que treballar la segmentació de manera contínua pot augmentar fins a un 256% la retenció de clients, perquè els teus missatges objectiu s’adapten a cada fase en què es troba la teva audiència.

Això vol dir que no es tracta només duna acció puntual: és una estratègia viva que has de revisar i ajustar. Tant si vens cursos en línia, com si ofereixes serveis de consultoria o productes físics, la teva segmentació evolucionarà a mesura que vagis descobrint nous detalls de la teva audiència, i així podràs anar afinant cada cop més per evitar missatges generals que no aporten valor.

On es pot aplicar aquesta comunicació efectiva?

Tot i que la majoria pensa en xarxes socials i correus electrònics, hi ha moltíssims canals per aplicar la segmentació de públic i aconseguir una comunicació efectiva. Pensa en anuncis de cerca a Google, pànels d’influencers a Instagram, newsletters especialitzades, fins i tot esdeveniments presencials. Et sorprendria saber que, segons un estudi de LinkedIn, un 82% dels venedors B2B considera la segmentació clau per augmentar la qualitat dels leads i reduir el cost per adquisició.

Fixa’t en aquesta metàfora: segmentar és com triar la millor llavor i el millor terreny on plantar-la. No totes les flors creixen en un mateix lloc ni amb la mateixa quantitat daigua. Si esculls el medi adequat per al teu segment, la flor (el teu missatge) tindrà més possibilitats de créixer forta i vibrant. Trobar el canal, el format i l’estil adequats pot canviar completament la manera com arribes al cor de la teva audiència.

Per què és tan crucial entendre les diferències entre missatges segmentats?

La gran importància rau en aquella idea que un mateix anunci, per molt creatiu que sigui, no funciona per a tothom. Un 79% dels consumidors, segons un estudi dEpsilon, asseguren que és més probable que comprin a empreses que envien ofertes personalitzades i contingut rellevant a través dels canals digitals. Això mostra que fer servir un missatge igual per a totes les audiències (els famosos missatges generals) pot perdre el 80% de la seva eficàcia. Per tant, anem a pams:

Quan entens aquestes diferències entre missatges, veus que no només augmenta la probabilitat de venda, sinó que la satisfacció del client també creix exponencialment. Això es tradueix en més recomanacions i un millor posicionament de la teva marca.

Com dissenyar una estratègia de segmentació de públic pas a pas?

A continuació, set punts essencials que poden ajudar a delinear la teva estratègia. Cada punt busca cobrir una necessitat específica i eliminar possibles confusions:

Recorda que dissenyar una estratègia no és un procés estàtic: requereix una anàlisi i adaptació constants. Tal com deia Philip Kotler, considerat el pare del màrqueting modern: “La millor publicitat és la que fan els clients satisfets”. I com més segmentis, més satisfets estaran aquests clients, perquè sentiran que parles específicament amb ells.

Taula comparativa: Metodologies de segmentació de públic

Mètode Variables Complexitat
Geogràfic País, ciutat, clima Baixa
Demogràfic Edat, gènere, ingressos Mitjana
Psicogràfic Valors, estatus social Alta
Conductual Hàbits de compra, freqüència Alta
Fidelització Clients nous, recurrents, VIP Mitjana
Estacional Época de l’any, festes Baixa
Contextual Moments dús, estat danim Alta
Generacional Baby Boomers, Gen X, Gen Z Mitjana
Segmentació B2B Tipus dindústria, mida empresa Alta
Híbrid Combinació de múltiples mètodes Variable

Aquesta taula pot guiar-te a l’hora de decidir quin enfocament et pot funcionar millor. Moltes empreses opten per una avantatges combinació (multisegmentació) que a la pràctica ofereix una perspectiva molt més acurada. El contras? Requereix més inversió de temps i recursos per a la gestió de dades i la creació de contingut específic. Tot i això, el resultat sol ser compensatori en termes de retorn dinversió i fidelització de la clientela.

Mites i malentesos habituals

Quan parlem de segmentació de públic, hi ha molts mites que giren al voltant daquesta estratègia. Vegem-ne alguns:

Refutant aquests mites, veiem que la segmentació és un procés inclusiu i flexible que pot aportar un gran valor a tots els nivells del negoci.

Investigacions i experiments: Fins on pot arribar la segmentació?

En l’àmbit acadèmic, diversos estudis a universitats de referència han explorat lexperimentació de noves propostes de segmentació a l’hora de crear missatges objectiu. S’han provat intel·ligències artificials i models de machine learning per predir amb més precisió quins continguts funcionaran segons certes variables de comportament. Els resultats preliminars ja mostren fins a un 330% d’eficàcia superior en comparació amb estratègies sense segmentació. I aquestes xifres no han parat de créixer.

A més, molts laboratoris de màrqueting realitzen proves A/B constants per determinar quin tipus de comunicació efectiva dóna millors resultats en cada segment (per edat, dispositiu mòbil, etc.). Això permet veure de manera tangible fins a quin punt és rellevant conèixer la teva audiència al detall. També sha observat que la segmentació pot disminuir significativament la taxa dabandonament de carret (fins a un 40%), perquè els missatges són més personalitzats. Impressionant, oi? 😎

Errors més comuns i com evitar-los

Evitar aquests errors és fonamental per no malgastar diners i esforç. Una bona planificació i una mentalitat oberta a la prova i lerror solen ser claus de l’èxit.

Riscos i problemes potencials

Encara que ben aplicada la segmentació és molt beneficiosa, no està exempta de reptes:

Futures investigacions i vies de desenvolupament

El futur de la segmentació de públic es perfila cada cop més cap a la intel·ligència artificial i lanàlisi predictiva. Ja hi ha projectes que busquen combinar dades de xarxes socials, patronatges de compra i fins i tot la informació biomètrica (com la detecció facial en esdeveniments) per oferir experiències encara més personalitzades. Això obre la porta a migrants de la segmentació clàssica cap a models hiperpersonalitzats, on cadascú rebi contingut fet a mida gairebé de forma individual. Sembla ciència-ficció, però molts investigadors i empreses tecnològiques ja hi treballen. Qui sap si la línia divisòria entre “segmentar” i “individualitzar” acabarà desapareixent, revolucionant completament la manera en què fem màrqueting digital.

Consells per optimitzar la teva estratègia de màrqueting digital

Cites de professionals reconeguts

Segons Seth Godin, expert en màrqueting: “No busques clients per als teus productes, busca productes per als teus clients”. Aquesta frase resumeix perfectament la importància de segmentar correctament i trobar l’oferta perfecta per a cadascú. Un altre referent, Neil Patel, afirma: “La segmentació és lessència de la personalització. Qualsevol pot crear anuncis, però pocs saben a qui han d’anar dirigits”. Són dues visions que posen el focus en la necessitat d’anar al detall, de comprendre la gent que hi ha darrere de cada segment.

Preguntes freqüents

Qui són els destinataris i com les diferències entre missatges impacten en la comunicació efectiva?

Quan ens endinsem en el món del màrqueting digital, sovint ens preguntem: “A qui li estic parlant realment?”. Aquesta pregunta, que pot semblar senzilla, és la clau per evitar missatges generals que no connecten i, en canvi, crear missatges objectiu altament efectius. Coneixes la famosa dita “Si vols agradar a tothom, no agradaràs a ningú”? Doncs aplica perfectament aquí. Necessites conèixer els teus destinataris per adaptar-hi les estratègies de màrqueting i aconseguir que cada persona senti que l’estàs interpel·lant de tu a tu. Per què és tan important? Vegem-ho amb exemples i dades que potser et sorprendran. Fins i tot un estudi de la Harvard Business Review indica que un 64% dels consumidors valora especialment les marques que sàpiguen adreçar-se directament a les seves preferències. Preparat per descobrir com fer-ho?

Què defineix el nostre públic objectiu?

La segmentació de públic és la tècnica que fem servir per dividir lagran massa de clients potencials en grups més concrets. Però, qui forma part d’aquests grups? Què distingeix un segment d’un altre? Semblant a com un xef categoritza els ingredients a la cuina (analogía 1), nosaltres classifiquem les persones que volem impactar en funció d’edat, gustos, hàbits de consum, localització i tants altres factors. Un estudi de Nielsen apunta que les marques que defineixen clarament el seu públic poden augmentar fins a un 38% l’eficàcia de les campanyes publicitàries. Això demostra que només quan tens clar “a qui” et dirigeixes pots ajustar els teus missatges objectiu i no caure en missatges generals.

Quan cal entendre els destinataris?

Alguns creuen que conèixer el públic només és útil al principi d’una campanya, però és un error molt comú. Noves tendències, noves expectatives i noves realitats sorgiran constantment. Com les onades del mar (analogía 2), el teu públic sempre es mou i canvia, i per això aixecar la vista només un cop pot fer que perdis oportunitats d’or. De fet, un estudi de Google va revelar que fins a un 75% de les persones investiguen nous productes o competidors regularment, la qual cosa significa que, si no segueixes monitoritzant com evoluciona el teu públic, et quedaràs enrere ràpidament.

On es reflecteix aquesta diversitat d’usuaris en la pràctica?

Diversos canals de màrqueting digital ens faciliten aquesta feina de comunicació segmentada. Per exemple:

Aquests canals són la festa on el teu públic assisteix. Si vas amb la mateixa roba a totes les festes, potser no destacaràs gaire (analogía 3). Has dadaptar-te a cada esdeveniment, saber com parlen les persones allà, quin humor tenen i quins interessos comparteixen. Això fa que la gent se senti més còmoda, augmentant exponencialment la teva comunicació efectiva.

Per què l’enfocament personalitzat és fonamental per al màrqueting digital?

En despuntar l’era digital, cada cop hi ha més informació i més oferta. Això fa que sigui essencial destacar d’alguna manera. Les diferències entre missatges personalitzats i missatges generals es fan evidents quan comparem resultats: segons un informe de Segment, un 71% dels clients tendeixen a abandonar la marca si reben contingut que consideren poc rellevant. A més, un estudi de Salesforce diu que un 56% dels consumidors esperen que les ofertes que reben siguin ajustades als seus interessos específics. Com veus, la personalització no és un caprici, és una necessitat. Vols cuidar la relació amb el teu públic? Converteix cada interacció en una oportunitat per dir: “Ei, et conec i sé el que busques”.

Com adaptar els nostres missatges objectiu i evitar missatges generals?

Com tot en les estratègies de màrqueting, hi ha un procés que, si segueixes, et portarà a obtenir millors resultats:

La ciència darrere de convertir missatges generals en missatges objectiu comença amb la voluntat desperar la curiositat i la necessitat real en cadascun dels segments que has identificat. Això pot marcar la diferència entre rebre un clic duna persona desmotivada o guanyar-te un client fidel per molt de temps.

Mites i malentesos sobre els destinataris

Quan parlem de “destinataris del missatge”, hi ha idees preconcebudes que cal qüestionar:

Recuperant la rellevància amb dades estadístiques

Diuen que les xifres parlen per si mateixes. Vegem cinc dades més que reforcen la importància de conèixer bé els destinataris:

  1. Una investigació de McKinsey indica que la personalització pot donar fins a un 15% de creixement en ingressos.
  2. Segons un estudi d’Accenture, un 41% dels compradors ha canviat de marca per una experiència poc rellevant.
  3. HubSpot mostra que les campanyes segmentades poden duplicar la taxa dobertura de correus electrònics.
  4. EmailMonday apunta que un 58% de les empreses afirma que la segmentació aporta els millors resultats en màrqueting per correu.
  5. Dades de Demand Metric estimen que implementar personalització pot reduir en un 34% els costos de captació de nous usuaris.

Taula de relació entre destinataris i efectivitat

Tipus de públic Nivell d’interès Prova recomanada
Nou visitant Baix Oferta introductòria
Subscriptor newsletter Mitjà Contingut educatiu
Client fidel Alt Programa de punts
Usuari compareixent preus Mitjà-alt Promocions temporals
Influencer del sector Alt Col·laboració de contingut
Visitant rebot (1a interacció fallida) Baix-mitjà Recuperació amb retargeting
Comprador de temporada Mitjà Ofertes estacionals
Client inactiu des de fa temps Baix Campanya de reengagement
Leads B2B interessats en solucions Alt Demostracions personalitzades
Comunitat de fans de la marca Moltes ganes! Feedback i exclusives

Aquesta taula és una finestra al ventall de destinataris que pots tenir. Quan els identifiquis, podràs desenvolupar estratègies de màrqueting concretes per a cada grup, millorant la comunicació efectiva i, per descomptat, els resultats en vendes o fidelització.

Riscs i solucions en la definició dels destinataris

Futures investigacions i desenvolupaments

La definició de destinataris es fa cada cop més sofisticada: big data, intel·ligència artificial i metodologies predictives són tendències que van en augment. Els investigadors busquen anar més enllà de la simple “segmentació de públic” per desenvolupar “hiperpersonalització”, on cada usuari rep contingut únic en temps real. Actualment, empreses tecnològiques ja fan proves pilot a través de robots conversacionals que ajusten el discurs en funció de la reacció de l’usuari. Sense dubte, el futur apunta cap a reduir encara més l’ús de missatges generals i consolidar del tot uns missatges objectiu dissenyats persona a persona.

Consells pràctics per millorar la comunicació efectiva

Cites d’experts

Philip Kotler, reconegut com el pare del màrqueting modern, diu: “Si el mercat està segmentat, el missatge també ho ha destar”. Amb això, posa lèmfasi en la necessitat de personalitzar. Així mateix, la consultora i bloguera de màrqueting Heidi Cohen afirma: “L’audiència és la teva veu col·lectiva, si no t’esforces per escoltar-la, és impossible que et facin cas”. Com veureu, tots els referents apunten a la mateixa direcció: conèixer els destinataris i multiplicar l’impacte dels teus missatges objectiu.

Preguntes freqüents

Errors comuns en la creació de missatges objectiu: Mites i realitats

Hi ha molta gent que pensa que compondre missatges objectiu en el context del màrqueting digital és bufar i fer ampolles, però la veritat és ben diferent. Quan no tenim en compte les diferències entre missatges mal dissenyats i un discurs ben plantejat, ens podem trobar amb errors que sabotegen la nostra comunicació efectiva. T’ha passat mai que has vist una campanya i has pensat: “El text sona sofisticat, però no m’arriba gens”? Aquests són símptomes d’errors comuns que cal detectar. Reflexionem sobre com evitar-los i fem una ullada a alguns mites que rotundament podem declarar falsos.

Què passa quan no encertem amb els missatges objectiu?

Imagina que els teus missatges generals cauen en sac trencat davant d’un públic que se sent ignorat. És com voler fer créixer un hort sense regar-lo: per molt que ho intentis, les plantes no avançaran (analogia 1). Necessites regar cada planta (cada segment de client), en lloc de llençar aigua a l’atzar. Però, sovint, cometem errors que fan que aquestes accions siguin menys útils o fins i tot contraproduents. Per exemple, mostrar el teu producte a un públic que no sap per què li pot interessar o que ni tan sols té la necessitat que tu resols. És un error força comú i evitable, sobretot si refines prèviament les teves estratègies de màrqueting.

Per què hi ha tants errors en la definició dels missatges objectiu?

En el món del màrqueting digital hi trobem molta informació esbiaixada, dades incompletes i pressions per fer campanyes ràpides. Són factors que, junts, provoquen errors. Segons un estudi de la consultora Econsultancy, gairebé un 72% dels professionals admeten que han hagut de rectificar el discurs per falta danàlisi sobre la seva segmentació de públic. A més, un informe de CMO Council apunta que un 57% dels marketers reconeixen haver llençat campanyes sense testar prèviament els missatges objectiu. Això demostra que encara hi ha molta improvisació.

Mites i realitats que circulen a la xarxa

Molts d’aquests errors provenen de falses creences. Quins mites hem de tenir en compte i quins fets reals hi ha al darrere?

Com detectar i corregir errors freqüents?

Si has pensat mai: “Jo no cometré aquests errors, ja ho tinc tot controlat”, estigues alerta. Tothom n’ha comès algun en fer missatges objectiu. Doncs aquí tens alguns elements que convé revisar:

Estadístiques que confirmen la importància d’evitar aquests errors

  1. Segons HubSpot, el 55% de les empreses que no fan proves A/B sistemàtiques en els seus missatges objectiu veuen un 33% menys de conversions que la competència.
  2. Un informe de MarketingProfs revela que els missatges generals poden disminuir la taxa de clics fins a un 42%.
  3. Segons DMA, personalitzar és clau: un 82% dels consumidors prefereix contingut que efectivament parli del seu context.
  4. Un estudi de MarketWatch mostra que fins a un 27% de les inversions en màrqueting digital es perden quan el missatge no està ben segmentat.
  5. La revista eMarketer apunta que al voltant d’un 30% dels estratègies de màrqueting fracassen per manca de definició i errors en la comunicació efectiva.

Taula de possibles errors i les seves conseqüències

Error Conseqüència Nivell de risc
Missatge massa vague Pèrdua d’interès immediata Mitjà
Massa formalitat innecessària Distància emocional i poca empatia Alt
Ignorar requeriments del públic Insatisfacció i queixes Alt
Enfocament unidireccional Zero feedback i poca implicació Mitjà
No linkar a continguts d’aprofundiment El lector no sap on trobar més info Baix
Generalitzar la segmentació de públic Distorsió en els resultats de campanya Alt
Absència de crida a l’acció Conversió nul·la Alt
Copiar textualment la competència Risc legal i manca d’originalitat Alt
Contradiccions internes Imatge de marca confusa Mitjà
Ignorar tests previs al llançament Augment de costos de correcció Alt

Analogia per entendre com ens poden afectar els errors

Pensa en una orquestra (analogia 2). Cada instrument ha de tocar la seva part amb la intensitat justa. Si un trombó sona més fort que la resta i a deshora, tot sonarà estrident. El mateix passa amb la teva comunicació efectiva: si el text, el to i el canal no estan ben ajustats, el resultat serà un desgavell.

Què diuen els experts?

El reconegut guru del màrqueting, Seth Godin, afirma: “La gent no compra béns i serveis, compra relacions, històries i màgia”. Això vol dir que si el teu discurs és massa pla o ple d’errors, no aconseguiràs crear aquesta “màgia” tan necessària. Per la seva banda, Ann Handley, també figura de referència en màrqueting digital, sentencia: “Tota paraula compta, tota paraula és una oportunitat per connectar o perdre conexió”. Això ens recorda que fins al més petit detall pot marcar la diferència.

Com reaccionar davant els avantatges i els contras de rectificar els errors?

Si encara no ho tens clar, fes balanç dels avantatges i contras de fer canvis quan detectes un error:

Recomanacions i instruccions pas a pas per minimitzar errors

Investigacions i experiments de camp

Algunes agències de màrqueting digital han presentat estudis de camp on proven com canviar una única paraula en un titular pot augmentar fins a un 28% la taxa de clics. O com afegir un exemple de cas real pot reduir la sensació de desconfiança en un 33%. Aquests experiments posen de manifest que la precisió i l’anàlisi són fonamentals per polir els errors que solem arrossegar de forma inqüestionada.

Possibles riscos i problemes si no corregim aquests errors

Futures direccions de desenvolupament

El futur apunta cap a l’ús de la intel·ligència artificial per corregir en temps real aquests errors. Ja hi ha projectes en marxa que monitoritzen, per exemple, missatges objectiu en publicacions a les xarxes i avisen l’equip de màrqueting si detecten “paraules buides” o poca coherència amb la marca. I no només això, sinó que s’estan fent proves d’automatització avançada que recomana sinònims, ajustos de forma i, fins i tot, crea versions alternatives del text enfocades a segments concrets. Això podria reduir el marge d’error de manera dràstica.

Preguntes freqüents